utorok 20. augusta 2013

Vo trojici na misii

Už dávno nie je žiadnym tajomstvom že čakáme dieťatko, pretože informácie sa po internete šíria rýchlosťou facebooku.

Pokiaľ nás pamäť a záznamy neklamú naše miminko bolo s nami už aj na Machu Picchu.
Ale vráťme sa späť, ako to bolo na začiatku. Katka začala viac pociťovať únavu, viac sa jej krútila hlava, na miestnej poliklinike jej povedali, že podľa všetkých príznakov čakáme dieťatko. Ale my sme si chceli byť úplne istý pred tým než túto informáciu vypustíme von. To rozuzlenie prišlo až piateho júla, keď sme boli v Cuscu u gynekológa, ktorý nám na ekografe ukázal prvé obrázky nášho drobca a dokonca sme mohli počuť aj jeho prvé tlkoty srdiečka, v tom čase mal asi 6 mm. To som si ani nevedel predstaviť ako taký drobec môže mať už vlastné srdiečko. Od toho času sa zopár vecí zmenilo.

Deti sa Katky stále vypytujú či to bude chlapec alebo dievča a ako sa bude volať. Pozorujú bruško, že či už je veľké a či Katka poriadne papá. S tým jedením sme mali niekoľko týždňov problémy – celodenné nevoľnosti, zvracanie, nechuť do jedla, slabosť. Ale to už ako tak pominulo a Katka sa cíti oveľa lepšie. 
Od manželského páru poľského dobrovoľníka Artura a jeho manželky peruánky Margerity, ktorým sa pred nedávnom narodilo druhé dieťatko, sme dostali vitamíny (kys.listová – acido folico), ktoré sú potrebné pre zdravý vývoj dieťatka. Už len chýba poriadna dávka slovenského jedla :)

prvý obrázok nášho miminka z ekografie
Jedná veľká zmena, ktorú sme museli podstúpiť – kvôli zdraviu a bezpečiu dieťatka a Katky – je že sa naša misia o nejaký čas skráti a uvidíme sa skôr ako sme plánovali. Náš návrat sa presunul na koniec septembra a na rodnom Slovensku by sme mali byť 1.októbra. Tak sa na vás už všetci traja preveľmi tešíme.
Aj keď my ľudia niekedy veci plánujeme racionálne Boh nás prekvapí a ukáže nám Jeho plán. My sme si to od začiatku uvedomovali, že to môže byť náročné a lepšie bude otehotnieť až doma. Ale boli sme milo prekvapení. Je to pre nás obrovský dar a radosť a tešíme sa keď spoznáte toho nášho misionárskeho Drobca.
Prosíme vás o modlitby teraz hlavne za to naše dieťatko aby bolo zdravé a v poriadku.
  
                         “Radujme sa spievajme, čaše na zdravie dvíhajme!”


2 komentáre:

  1. akoze velka gratulacia z DITECu :)) tesime sa s vami a drzime palce aby bolo vsetko tak ako ma byt...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dnes som si na vás po dlhom čase spomenula //07.október//...že či sa nevrátite aj skôr ako ste plánovali a ahaho (: Teším sa s vami.

    OdpovedaťOdstrániť