pondelok 26. novembra 2012

Sviatok svätej Kataríny

Posledné dni pred odchodom boli v znamení oravy, stretania sa s ľudmi, balenia, chodenia po obchodoch a zhanania termopradla.

Ale podme pekne po poriadku. Naše kroky nás zaviedli opäť na Katkinu rodnú oravu, kde bol náš dočasný domov. Tu v Oravskej lesnej sme prežili naše prve dni spoločného života. Katke som stále pripomínal, že pobyt u našich na chate boli naše druhé medové týždne. Taký neuveriteľný klud aký ponúka Lesná, je priam balzamom na dušu po všetkých tých stresoch, ktoré sme zažili pri vybavovaní svadby. Sme obaja veľmi vďační za to, že sme tu mohli začať náš spoločný život. Zažili sme tu spoločné zaspávanie i prebúdzanie, objavovanie krás ale aj chýb toho druhého, dokonca aj naše prvé minikrízy. Ale všetko sa vydebatovalo a ideme ďalej. Smerom vpred!

východ slnka nad Oravskou lesnou západ slnka nad Oravskou lesnou
 

So zhánaním termoprádla sme si toho tiež riadne užili, keďže na moju postavu sme nevedeli zohnať termoprádlo podľa našich predstáv. Po potulkách po Bratislavských obchodoch sme nakoniec rezignovali a zašli sme do Námestovského Hannahu a pokupovali sme tam veci čo bolo treba. Snáď sme už teraz dobre pripravení na počasie, ktoré nás čaká v Lares.

Náš prvý spoločný domov v Oravskej lesnej

V piatok po mládežnickej sv.omši vo Vavrečke sme mali posedenie s mladými. S Katkou sme pripravili kopec palaciniek a vianočný čaj. Pozreli sme si fotky z akcií, ktoré mladí z Vavrečky zažili, keď ešte Katka viedla zbor. Z tých detí čo sme videli na fotkách, sa za tých pár rokov stala už mládež, ktorá teraz hýbe životom vo farnosti. A je to teraz na ich pleciach, aby to čo dostali, oni teraz šírili ďalej. A je to veľmi hrejivý pociť, vidieť ich v akcii. Vidieť, akí sú zapálení. Vidieť, že to čo do nich človek vložil malo zmysel.

Neznášam balenie! vyhlasila Katka, keď videla celú izbu plnú vecí. Má totiž panický strach z balenia. Naštastie už je všetko pobalené a veci čo majú ostať na chate sú už v krabiciach a odložené. Sme pripravení na odcod z chaty.

2 komentáre:

  1. Nebolo by odveci keby ste nám sem doniesli trošku sňahu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ubehne to ako voda zachvíľu ste doma! už sa na vás teším

    OdpovedaťOdstrániť